Kaatuiko häirikkö

Kuvan karhu ei liity juttuun, eikä ole häirikkö

Keskisuomalainen otsikoi 29.12.2009 ”Ähtärin häirikkö kaatui” ja jatkaa ”Metsästäjiä sunnuntaina pelotelleen karhun lihat huutokaupataan”. Itse jutussa kerrotaan, että jonkun metsästäjän koira oli haukkunut joulurauhan aikaan karhun pesästään hereille ja karhu oli kehottanut koiraa lähtemään muualle. Säikähtänyt metsästäjä oli ampunut karhua päin näköä. Karhu huomasi jäävänsä häviölle ja pakeni metsään. Sitten värvättiin yli viisikymmentä ”miestä” ja pari naistakin aseiden kanssa hätistämään haavoitettuna piileskelevää karhua. Lopulta löysivät ja ampuivat sen.

Luin jutun toisenkin kerran, enkä huomannut missä vaiheessa häirikkö olisi kaatunut. Ehkä sentään katui, koska ei halunnut nimeään julkisuuteen. Mietin sitäkin, mitä itse olisin tehnyt, jos minua oltais kesken unien tultu kotiin haukkumaan.

Kategoria(t): huumori, metsästys, nisäkkäät Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kaatuiko häirikkö

  1. Tuomo sanoo:

    Luin saman jutun ja jäin taas kerran miettimään tätä asiaa: miksi pitää mennä häiritsemään talviunilla olevaa karhua? Eihän tämä ollut ensimmäinen kerta. Ymmärrän metsästäjää vain, jos hän jättäisi karhun häiriön jälkeen rauhaan, mutta ampuminen on aika kohtuutonta, eihän se karhun syy ole. Vaan taitaisipa kuka tahansa posauttaa, jos karhu tulee päin.
    Otsikko on tyypillisen sensaatiohakuinen. Siinä syyllistetään karhu, koska halutaan, että ihmiset pelkäävät. Loppujutusta tulikin sitten mieleen laulu, jossa ’sata miestä yhtä sutta jahtaa…’ Niin surullista, niin surullista.
    Tuomo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s