Kuvaajien hyväksikäyttöä

Minuun otettiin yhteyttä mainostoimistosta, joka järjestää valokuvauskilpailua paikalliselle firmalle. Pyydettiin välittämään tietoa kilpailusta kameraseuran postituslistalla. Kilpailun voittajien kuvat päätyvät ko. firman kalenteriin.

Kysyin, millaisen korvauksen kuvaaja saa kalenteriin päätyneistä kuvista. Palkintona kuulemma on vain se, että saa kuvansa kalenteriin. Toivovat näin saavansa hyviä otoksia.

Koska kyseessä oli kaksi kaupallista toimijaa, joilla on varaa maksaa asialliset korvaukset, niin sanoin, ettei kameraseura osallistu kuvaajien hyväksikäyttöön. Jatkoin, että teemme mielellämme yhteistyötä, mikäli se toteutetaan asiallisesti.

Toivoisin, ettei yksikään kuvaaja alistuisi tällaiseen hyväksikäyttöön. On aivan eri asia, jos haluaa antaa hyvään tarkoitukseen kuvia tukeakseen toimintaa kuin antaa kuviaan ilmaiseksi kaupalliseen käyttöön. Vielä nurjemmaksi asian tekee se, että itse saattaa olla ko. firman asiakas ja maksaa täydet maksut.

Usein kilpailun säännöt hyväksymällä luovuttaa kaikki oikeudet kuviin ts. kuvia ei saa käyttää edes muualla. Kyllä joku tolkku näihin törkeimpiin yrityksiin pitäisi saada. Se onnistuu vain siten, ettei kukaan osallistu kilpailuihin, joissa ei ole asialliset säännöt ja käyvät korvaukset kuvista.

Kategoria(t): valokuvaus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Kuvaajien hyväksikäyttöä

  1. Jukka sanoo:

    Saat pisteen!

  2. Paluuviite: Valokuvakilpailuista | Kuvaaja Markku Könkkölä

  3. Paluuviite: Ilmaisia kuvia | Mielikuva

  4. Paluuviite: Ilmaisia kuvia | Mielikuva

  5. Paluuviite: Kuvien vesileimaus | Mielikuva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s