Punkinpoistaja

Punkkien ja niiden levittämien tautien yleistymiseen kannattaa varautua hyvin. Borrelioosiriskin pienentämiseksi parasta on poistaa punkki välittömästi ja se onnistuu kätevästi itsetehdyllä, lompakkoon mahtuvalla punkinpoistajalla. Tarvitaan esimerkiksi luottokorttia ohuempaa ja taipuisampaa (ei kuitenkaan liian taipuisaa) muovia. Leikataan siihen kapea lovi. Lovi työnnetään punkin alle takaapäin ja punkki jää levyn päälle.

Kategoria(t): luonto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Punkinpoistaja

  1. Tuomo sanoo:

    Erinomainen peli ja halpa! Punkkipihdit kaupassa maksaa lähes parikymmentä euroa ja tämä on ilmainen (varsinkin jos sen vaikka saa kaverilta). Toimiikohan se karvaisiin kavereihin. Koiralla punkkeja on enemmän kuin mulla, mutta en ole vielä ehtinyt kokeilla niihin poistajaa. Saakohan koira borrelioosin tai aivokuumeen? Olisi se aika hurjaa tai kurjaa. Osaako joku kommentoida asiaa?
    – Tuomo

  2. Hanna sanoo:

    Koira voi saada sekä borrelioosin että aivokuumeen, ja niiden ehkäisemiseksi kannatta tarkistaa koira päivittäin ja jos punkki löytyy poistaa sed nopeasti. pinkki voi tartuttaa koiraan myös anaplamoosin joka on bakteeri tauti jonka oireita ovat mm kuumeilu väsymys ja syömättömyys. Ontuminen ja jäykät liikkeet ovat myös osa oireita näitä esiintyy koiralla muutenki ja jos epäilee että koiralla on kyseinen tauti eläinlääkäeillä vaaditaan laboratoriotutkimuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s