Leikkauksen valokuvaaminen

Loukkasin polveni kuvatessani serpentiiniraunioista. Sammaleisessa kivikossa jalka luiskahti, vääntyi ja jäi alleni. Seurasi monta lääkärissäkäyntiä ja kina vakuutusyhtiön kanssa. Lopulta magneettikuvauksessa selvisi se, mitä epäilinkin: kierukassa oli murtuma, joka piti leikata.

En ollut suhtautunut digipokkareihin vakavasti, mutta järkkärin käyttö leikkauksessa ei tuntunut mahdolliselta. Päätin hankkia Canon G10:n. Kysyin ennen leikkausta luvan kaikilta siihen osallistuneilta ja sain luvan. Tosin kysyivät mitä aion kuvata. En tietenkään osannut vastata, koska en aiemmin moista operaatiota ollut kokenut.

Leikuupöydällä pistettiin selkään puudutuspiikki ja sen jälkeen seuraava muistikuvani on heräämössä kamera kädessä. Kyllä harmitti: se hyvin valmistellusta kuvaamisesta. Otin muutaman kuvan ja katsoin. Yllättäen huomasin, että kamerassa oli kuvia itse leikkauksesta. Ajattelin, että minulle oli tehty käytännön pila: hieman rauhoittavaa ja joku toinen oli ottanut kuvat.

Kun kävin poistattamassa tikkejä, näin hoitajan joka vaikutti tutulta. Kysyin, kuka oli kuvannut leikkauksen aikana. Hän sanoi minun kuvanneen.  Käsi oli noussut sermin takaa ja salama oli välähtänyt.

Katsoin uudestaan kuvia ja todellakin, ne oli otettu leikkuupöydältä käsin. Kaiken huippu oli kuva tietokoneen näytöstä, jossa näkyi tähystimen kuva. Sen olin ottanut ilman salamaa välttääkseni heijastuksia.

Kategoria(t): valokuvaus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Leikkauksen valokuvaaminen

  1. Markku Vihava sanoo:

    Pamit vievät muistin vähäksi aikaa, niitä käytetään rauhoittamaan toimenpiteen aikana. Puudutuspiikki ei muistia vie. Hyvä, kun tuli polvi korjattua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s