Kertakäyttögrillille haittavero

Kertakäyttögrilli on yksi pahimpia kertakäyttökulttuurin luomuksia: sitä on käytön jälkeen vaikea ottaa mukaan vaikka haluasikin – vielä jäähdyttyäänkin ovat nokisia. Luonnossa ne säilyvät ja näkyvät hyvin kauan. Niille ja vastaaville pitäisi laittaa korkea ympäristöhaittavero. Pizzalaatikko-ongelma vähenisi muuten jo sillä, että jokaiseen laatikkoon laitettaisiin tilaajan puhelinnumero.

Kategoria(t): roskaaminen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Kertakäyttögrillille haittavero

 1. tuomo123 sanoo:

  Olen samaa mieltä. Haittaverolle vain ja vero suoraan tuotteen hintaan, niin päästään siitäkin riesasta. Noita kehikoita näkee nuotionpohjilla yhtenään eikä ne sieltä mihinkään häviä. Hiiret vielä kuljettelevat folionkappaleita säteettäin nuotion ympärille. Ideasi pizzapakkauksen täydentämisestä ostajan puhelinnumerolla on loistava. Sitten vain pakkaus poliisille ja roskaamissakko automaattisesti puhelimen omistajalle. Tosin se kaatuu siihen, ettei poliisilla ole ’resursseja’ moiseen tai sitten puhelinnumero ei riitä todentamaan rikosta. Senhän on voinut pahansuopa naapuri kirjoittaa löytämäänsä kuoreen. Siinä on muuten ero, mistä niitä löytää. Pizzalaatikoita on ihan talojen nurkilla ja tienvarsilla, mutta grillinromuja löytää erämaajärvienkin rannoilta.
  Tuomo

 2. Markku sanoo:

  En ajatellutkaan, että pizzalaatikot katoaisivat puhelinnumeron lisäämisellä, mutta vähenisivät. Harva sitä selvin päin oman numeronsa näkyville tienvarteen jättäisi.

 3. konkkola sanoo:

  Heinäkuun 2011 jälkeen kertakäyttögrilliä pidetään avotulena, joten sen käyttö ainakin periaatteessa on paljon rajoitetumpaa. Toivottavasti roskat vähenevät tältä osin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s