Oppirahoja maksamassa

Loppuunmyynneissä ei kannata tehdä heräteostoksia

Yleensä välttelen alennusmyyntejä ruuhkan takia, mutta tuli poikettua. Tarjolla oli sulkapallomailoja roimalla alennuksella ja aiempi oli jo viime vuosituhannelta. Jäljellä oli vain yhtä varsin kallista mallia – olisi jo siitä pitänyt herätä epäilys. Mailassa oli hintalappuja useampia: Alimmaisena valkoinen 140€, sen päällä valkoinen 230€ ja sitten punainen 159€. Seinällä oli alennusprosenttina 50%. Kysyin myyjältä, mistä hinnasta alennus lasketaan – minulle vakuutettiin, että 230€ on oikeahinta lähtöhinta, eikä sen alla oleva virheellinen 140€. Kun muita vaihtoehtoja ei ollut tarjolla, niin aloitin tinkimisen tuosta mailasta – hinnaksi jäi 105€.

Maila on varmaan riittävän hyvä minulle, siitä ei ole mitään epäillystä. Kotona kuitenkin surffasin, koska monihintajärjestelmä jäi vaivaamaan. Kyseinen malli oli jo poistunut valikoimasta. Ulkomailta kuitenkin löysin kaksi hintaa, normaalin £116,96 ja siitä alennetun £99,42. Maila oli ulkomailla hinnaltaan samaa luokkaa kuin sen vielä tuotannossa oleva, 140€ maksava rinnakkaismalli Suomessa. Ilmeisesti siis se 140€ olisi kuitenkin ollut se oikea lähtöhinta. Sain toki hyvän mailan 25%:n alennuksella, mutta en suinkaan 50%:n alennuksella kuten mainostettiin.

Kävin uudestaan kaupassa, mutta pitivät edelleen kantansa lähtöhinnasta. Sanoivat kuitenkin, että jos ostan jotain muuta, niin hyvittävät siinä. Kyllä pokkaa on, olisi vielä pitänyt maksaa lisää. Mutta helppohan se on, kun lopettavan liikkeen ei tarvitse enää kantaa huolta maineestaan.

Kategoria(t): Luokittelematon Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s