Syväterävyysohjelma takaisin

Avoin kirje Canonille

Canonilla oli filmiaikaan ainakin parhaissa EOS rungoissa syväterävyysohjelma. Se toimi aivan loistavasti maisemakuvauksesta miltei lähikuviin asti. Systeemi toimi siten, että kamera tarkennettiin ensin lähimpään kohtaan, jonka halusi olevan terävyysalueella ja toisen kerran vastaavasti etäisimpään kohtaan. Kolmannella painalluksella kamera valitsi sopivan tarkennusetäisyyden ja aukon – suljinajaksi kamera valitsi sitten valon määrän mukaan joitain sopivaa. Ohjelmaa saattoi käyttää myös toisinpäin, siis jättääkseen jotain terävyysalueen ulkopuolelle.

Näkeehän tuon terävyysalueen tietenkin myös himmentämällä, mutta niukassa valossa ei ainakaan etsimestä – näytöltä toki paremmin. Mutta kun automatiikka on keksitty, niin miksei sitä hyödynnettäisi. Tosin katsoin minä lähikuvat aina myös etsimestä optiikan himmentäen vaikka käytinkin syväterävyysohjelmaa, koska vain sieltä näki mahdolliset epäterävän alueen väri yms. ongelmat.

Milloin vastaava ohjelma saadaan näihin digirunkoihin?

Kategoria(t): kalusto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Syväterävyysohjelma takaisin

  1. hp sanoo:

    Luultavasti tuo ei mene läpi koska se ei ole ”kustannustehokasta” eikä Canon saa siitä tarpeeksi voittoa. Lisäksi juuri kukaan nykyisitä Canonin järkkäreitä ostavasta ei luultavasti tiedä edes miten kamerassa säädetään aukkoa, joten tuollainen ”rocket science” ominaisuus saa odottaa valmiina Canonin hyllyssä (Muiden ominaisuuksien kanssa), sitä, että joku kilpailija tuo vastaavan markkinoille.

    Terveisin,
    Canonin markkinointitiimi

  2. konkkola sanoo:

    En ole edellisen, ilmeisen nimimerkin kanssa kustannuksista samaa mieltä, koska patenttiongelmia ei ole, algoritmi on valmiina eikä ohjelman pätkä paljoa maksa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s