Ampuma-ase-epäily Jyväskylän yliopistolla

Joku oli kuullut tai kuvitellut kuulevansa  vessassa aseen latausääniä ja poliisi organisoi massiivisella operaatiolla henkilökunnalle iltapäivän vapaata. Mikäpä siinä, kaunis päivä. Lisää kuvia tapahtumasta http://users.jyu.fi/~konkkola/poliisi/.

Kriisitilanteen hoito ei vaikuttanut kovin ammattimaiselta. Tapahtumat alkoivat n. 12 ja alueella saattoi liikkua aivan vapaasti kuka tahansa. Vasta n. 14 tuli sähköposti, jossa määrättiin poistumaan alueelta.

Lehdessä kerrottiin, että rauhallisella toiminnalla poliisi pyrki estämään pakokauhua. Siinä toki onnistuivat, tuskin kukaan otti operaatiota vakavasti. Jos jossain olisi joku aseen kanssa ollut, niin hän olisi päässyt poistumaan paikalta kuten muutkin. Aseen olisi ennättänyt piilottaa tai sitten kuljettaa mukanaan,  kenenkään poistuvan henkilöllisyyttä tai tavaroita ei tarkistettu.

Ohjeiden mukaan poistuessa työhuoneiden ovet olisi pitänyt jättää auki tarkastuksen helpottamiseksi. Normaalitilanteissakin työhuoneet pitää sulkea tietoturvan vuoksi.

Kategoria(t): sekalaiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s