Varmuuskopioiden laatu vai määrä

Minulta kysellään aina silloin tällöin, mikä on luotettava väline varmuuskopiointiin tai onko x luotettavampi levy kuin y tai…

Olen ollut atk-alalla n. 30 vuotta ja minusta on aivan väärä lähtökohta miettiä, mikä levy (uusi, vanha, merkki, tyypi,…) on luotettava. Mikä tahansa levy voi pettää milloin tahansa ulkoisen tai sisäisen syyn vuoksi ja silloin ei lohduta vähääkään se, että kyseinen levy oli tilastollisesti luotettavampi kuin joku toinen – tai onko sillä takuu.

Oikea lähtökohta kaikkien atk-vermeiden kanssa on miettiä onko kopioita riittävän monta, riittävän monessa paikassa ja myös irti Internet- sekä sähköverkosta? Niitä on riittävän paljon silloin, kun ei harmita, jos niistä yksi laukeaa. Minulta on pettänyt yksi levy kolmasti, kahdesti se huollettiin takuuseen ja lisäksi yksi toinen levy kerran takuuaikana. Suurin osa levyistä on toiminut ilman ongelmia pitkälle takuuajan jälkeenkin. Muutama (yllättävän harva) CD on vanhentunut parissa vuosikymmenessä lukukelvottomaksi, mutta yhtään tiedostoa ei ole vielä kadonnut.

Kategoria(t): varmuuskopiointi Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s