Ilmaisia kuvia 2

Maaliskuun 17. illan huikea revontulispektaakkeli toi taas korostetusti esiin toisen paljon ikävämmän ilmiön: media kalastelee kuvia ilmaiseksi omaan kaupalliseen käyttöönsä. Näin vain on, asialle ei voi mitään, paitsi jokainen omien kuviensa osalta.

Eihän se ole niiden vika, jotka kuviaan ilmaiseksi toisille antavat. Eihän se ole edes harmaata taloutta, jos raha ei liiku. Voisivat kuitenkin arvostaa enemmän omia kuviaan.

Onko se sitten niiden häikäilemättömyyttä, jotka toisten kuvia ilmaiseksi käyttävät? Osittain kyllä. Ylipäätään lehtien kuvien taso on laskenut vaikka tekniikka on parantunut.

Onko se sitten niiden vika, jotka lehtiä lukevat ja tilaavat, jos heille kelpaa huonot kuvat. Osittain kyllä. Toisaalta näkyy olevan paljon lukijoita, jotka haluavat nähdä oman kuvansa käytettynä. Tilaavat ehkä mieluummin sellaisen lehden, jossa näin voi olla kuin sellaisen, joka niitä ei huolisi.

Siis kyse ei ole pelkästään siitä, että lehdet saavat kuvia ilmaiseksi vaan myyvät tuolla palvelulla lehteä. Nurinkurista, mutta ainakin osittain totta. Vastaava ilmiö on tekstiviestien ym. julkaisemisessa. Niiden lähettäjiltä media jopa perii maksun vaikka kaikkia tuskin julkaistaan.

En keksi muuta lääkettä ongelmaan kuin se, että pitää vain pyrkiä ottamaan teknisesti ja ennen kaikkea visuaalisesti parempia kuvia ja toivoa, että jossain vaiheessa niitä taas arvostetaan. Eivät yleisönosastokirjoittelijatkaan kilpaile kirjailijoiden kanssa.

Aiemmin aiheesta:

Kategoria(t): luonto, valokuvat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Ilmaisia kuvia 2

  1. Paluuviite: Kuvien vesileimaus | Mielikuva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s