Konnevesi

Läheiselle Konnevedelle suunnitellaan kansallispuistoa. Muutama vuosi sitten alueella kaatoi kesäinen myrsky valtavasti puita ja lehtitietojen mukaan jopa yhden saaren kaikki puut. Edelleen lehtitietojen mukaan tuo saari kulotettiin, koska siellä oli aivan mahdoton liikkua. Tuossa onkin jo riittävästi syytä tutustua vieraaksi jääneeseen luontokohteeseen.

Sää oli aurinkoinen ja melko tyyni, mutta maaliskuiseksi silti melko kylmä. Hiihtelin monta tuntia saaria kallioisia saaria kierrellen. Vaikka edellisestä lumisateesta oli kulunut jo useita päiviä, niin jäällä ei näkynyt latuja, kairan reikiä, eikä edes moottorikelkan jälkiä. Jossain vaiheessa tuli mieleen, että liekö järvi tunnettu kalattomuudestaan vai heikoista jäistään.

Lopulta löysin poltetun saaren. Saaressa liikkuminen oli polttamisesta huolimatta aivan toivotonta ainakin suksilla. Koko hiihtelyn aikana en nähnyt tai kuullut mitään muita elonmerkkejä kuin ylilentävän kanahaukan sekä parit jäniksen jäljet. On se ihme, että näin etelässäkin löytyy tuollainen hiljaisuus.

Lisää kuvia Flickrissä.

Kategoria(t): luonto, retkeily Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s