Käyttäjän säätämät asetukset

Canonien valintakiekosta löytyy valinnat C1, C2,… Niiden lukumäärä vaihtelee yhdestä kolmeen. Niihin voi ja ehdottomasti kannattaakin ohjelmoida eri tilanteisiin sopivia asetusyhdistelmiä. Minä olen asettanut niihin seuraavat säädöt:

Maisemia ja tyynen ilman kasvikuvia varten C1: aukon esivalinta, aukko 11, peilin ylöslukitus, 2s. vitka, herkkyys 100, kertatarkennus peukalolla, kertalaukaisu.

Nopeita tilanteita varten C2: aukon esivalinta, täysi aukko, herkkyys automaatilla, jatkuva tarkennus laukaisimessa, nopein sarjatuli.

Salamakuvausta varten C3: manuaalivalotus, aukko 5.6, aika 1/50, herkkyys 1600, jatkuva tarkennus peukalolla.

Nämä ovat siis asetukset, jotka ovat kamerassa kyseisellä kiekon asennolla, kun laitan virran päälle tai käännän kiekon ko. asentoon. Näitä voi ja usein joutuukin hieman muuttamaan. Kaikki samat lähtöasetukset ovat kuitenkin päällä, kun taas kääntää kiekosta tai virtakytkimestä.

Pitää vain muistaa, että säädöt nollautuvat myös silloin kun kamera nukahtaa toimettomana. Jos joutuu odottelemaan ja pitäisi käyttää esiasetuksista muunneltuja säätöjä, ei kannata käyttää näitä tiloja. Muiden tilojen asetukset säilyvät kameran nukahtaessa.

Canonin ammattirungoista tällainen ominaisuus valitettavasti puuttuu. Asetuksia voi toki tallettaa kortille, mutta ne katoavat kun formatoi. Asetusten valintakin on melko hankalaa, eikä kameraa laukusta ottaessa näe, mitkä asetukset ovat päällä.

Ennakkosäätöjen ansiosta ennättää myös yllättäviin tilanteisiin. Aika usein maisemakuvauksen välissä tarjoutuukin yllättävä herkullinen nopea tilanne, joka ennättäisi säätöjä yksitellen muutellen mennä ohi.

Kategoria(t): kalusto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s