Canon 6D – lisää kokemuksia ja päivitysideoita valmistajalle

Kamerassa oleva GPS on osoittautunut oivaksi ja myös kohtuullisen tarkaksi, tosin korkeusarvoihin en aivan usko. Nyt ennätys on -70m ilman mitään suojalaitteita kameralla tai kuvaajalla. Virtaa se vie hirveästi vaikka reitin piirto olisi pois päältä. Akku riittää juuri ja juuri päivän kuvauksiin ja loppuu viikossa vaikka ei kuvaisikaan. Jos on latausmahdollisuus, niin sitten GPS on hieno homma. Jos ei ole, niin on parempi käyttää erillistä GPS:ää ja siirtää siitä paikkatiedot kuviin.

Ongelma olisi helppo korjata seuraavassa päivityksessä. Nyt GPS on aina päällä kameran ollessa Lock-tilassa, jotta paikkatieto olisi ajantasalla heti käyttöönotettaessa. Olisi kuitenkin helppo tehdä ohjelmaan tarkistus, joka sammuttaa GPS:n, jos kamera on Lock-tilassa eivätkä tiedot muutu esimerkiksi tuntiin. GPS voisi sitten herätä uudestaan, kun kamera otetaan taas käyttöön. Pieni viive toki olisi, mutta toisaalta virheellisiä paikkatietoja sattuu nytkin joskus.

Takaseinän Multicontroller toimi oikein vain oikealle ja ylös. Alaspäin se toimi kuten Info-nappi ja vasemmalle painettaessa kuten Menu-nappi. Ihmeellinen häiriö, jotenkin ymmärtäisi, jos ei toimisi ollenkaan. Yritin akun poistoa, mutta ei auttanut. Tämä häiriö oli jo kerran aikaisemmin, mutta se ”korjaantui” itsekseen. Sitten se palasi ja kesti muutaman päivän – sitten taas toimii. Kosteutta kamera ei ole saanut, mutta takuuhuolto korjasi tämän asian. Useimmiten käyttäminen JAS:illa auttaa, niin auttoi nytkin.

Telejatkeen kiinnitys jumitti 6D:n. Irrottamalla akun kamera alkoi taas toimia. Virhetilanne näytti tulevan vain, jos kamerassa ei ole virtaa ja laittoi jatkeen ensin kiinni kameraan ja objektiivin sen jälkeen jatkeeseen. Tämä ei tunnu riippuvan jatkeesta tai objektiivista. Tämä vika korjaantuikin sitten telejatkeiden ohjelmistojen päivityksellä – JAS:illa.

Toimintanastojen sijoittelu ei ole oikein onnistunut. Esimerkiksi Display toimii kätevästi peukalolla, mutta sen kanssa usein käytettävä Info on kameran toisessa laidassa – pitäisi tietenkin olla vierekkäin yhdellä kädellä käytettävissä.

Painonappien ohjelmointimahdollisuuksia olisi hyvä lisätä, sehän onnistuisi seuraavassa päivityksessä. Erityisesti himmenninnasta pitäisi olla ohjelmoitavissa muualle.

Vatupassi pitäisi saada etsimeen, sillä takanäytön vatupassi ei sovellu käsivarakuvaukseen. Etsimeen saa toki huonommin toteutetun vaakakuvissa toimivan vatupassin, jos toiminnon laittaa himmenninnastaan, jolla on siis jo tärkeämpikin tehtävä.

Kohina ei ole 5D Mark 2:n verrattuna vähentynyt ainakaan käytännössä havaittavasti, tosin kaikkein suurimpia herkkyyksiä en ole käyttänyt kummallakaan. Tarkennus tuntuu toimivan 2.8 valovoimaisilla objektiiveilla 2x-telejatkeen kanssa ja myös melko hämärässä.

Herkkyyttä kameroihin koetetaan saada kilvan lisää, mutta hitaita herkkyyksiä tarvitsisi myös. Taitaa vain joissain pokkareissa olla sisäisiä ND-suotimia – kai siksi, ettei niiden objektiiveissa ole pieniä aukkoja ollenkaan.

Kamera on pieni ja kevyt, niin hyvässä kuin pahassakin mielessä. Talvikameraksi se sopii huonosti, koska pieniä säätimiä ei voi käyttää kuin paljain käsin. Kannattaa ohjelmoida kamera mahdollisimman valmiiksi jo sisällä. Esiohjelmoitavia tiloja on kaksi ja koska perustilassakin asetukset säilyvät, niin se on tavallaan kolmas.

Mutta on kamerassa paljon hyvääkin, oikeastaan enimmäkseen hyvää.

Kategoria(t): kalusto Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s