Enkelipallot

Luin Ullan kirjoituksen Enkelipalloista hänen blogistaan http://www.seitsemastoista.com/index.php/enkelipallot-orbs – se ilahdutti minua suuresti.

Ilmeisesti minä olen Ullaa taitavampi tai lahjakkaampi kuvaaja. Saan enkelipalloja kuviin sopivissa olosuhteissa aina kun haluan ja toisaalta myös pystyn välttelemään niitä kuvissani. Vai johtuuko se sitten siitä, että nautin enemmän kuvatessani – harvoin kuvaan, jos en siitä nauti. Jos Ullalla tai hänen lukijoillaan on kiinnostusta saada lisää varmuutta enkelipallojen kuvaamiseen, niin voin järjestää kursseja.

Tässä muutamia arkkityyppejä enkelipallokuvistani

mk20111202_474 mk20111202_476

Kuvattu Berliinissä värikästä katunäkymää (mainosvaloja, jarruvaloja, katuvaloja) täydellä aukolla ja tarkennettu niin lähelle kuin objektiivi tarkentuu.

mk20130204_005

Jouluvaloja Jyväskylän kävelykadulta (täysi aukko ja lähelle tarkennettu objektiivi)

mk20121021_169

Kuvattu liikkuvasta autosta tuulilasin läpi. Tie kiiltää sateessa ja kuten edellä täydellä aukolla lähelle tarkennettu objektiivi toistaa katuvalot palloina. Pallojen rosoisuus johtuu tuulilasissa olevista vesipisaroista.

mk20131220_072 mk20131220_070

Katunäkymä lumisateessa. Salamavalo heijastuu lumihiutaleista ja niitä on tietenkin joka kuvassa eri määrä ja eri paikoissa. Pienikin salaman ja valitsevan valon tasapainon muutos muuttaa kuvan ulkonäköä.

mk20131220_042 mk20131220_043

Kuvaparista ensimmäinen on otettu salamalla ja enkelipalloja on tietenkin lumisateessa runsaasti. Jälkimmäinen on otettu ilman salamaa ja lumihiutaleiden liike näkyy selvästi. Liikkeen katkonaisuus johtuu valon välkkymistaajuudesta. Valo välähtelee niin nopeasti, ettei sitä silmä havaitse, mutta sopivalla valotusajalla sen voi nähdä tässä tai ilman lisälaitteitakin katsomalla katulampun valossa esimerkiksi sopivalla nopeudella pyörivää polkupyörän renkaasta. Kuvissa on myös katuvalosta tuleva heijastuksia, mutta salamavalon runsaus peittää ne toisessa kuvassa lähes kokonaan.

mk20131221_402 mk20131221_403

Tämä kuvapari on otettu samalta paikalta niin nopeasti, että salama ei ennättänyt latautua ja siksi se ei välähtänyt jälkimmäisessä kuvassa. Ensimmäisessä salaman valo heijastuu sateen vesipisaroista.

Kategoria(t): huumori, kalusto, koulutus, sekalaiset Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Enkelipallot

  1. Paluuviite: Normaali valokuvaaja – KSML lyhyet | Mielikuva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s