Mikä mahtaa olla Canonin makrosalaman oikea ohjeluku

Avoin kirje Canonille

Esimerkiksi sivulla http://www.canon.fi/for_home/product_finder/cameras/speedlite_flash/macro_twin_lite_mt-24ex/ kerrotaan Canon MT-24EX -salaman ohjeluvusta: Kummankin välähdyspään ohjeluku on 12, joten ne tuottavat yhdessä ohjeluvun 24. Vastaavaa väitetään muuallakin.

Kahden salaman ohjelukua ei kuitenkaan pidä laskea yhteen yhteenlaskulla vaan käyttäen Pythagoraan lausetta, koska valo vähenee etäisyyden neliössä. Jos yhden pään ohjeluku on 12, niin yhteensä ohjeluku on vain 17. Jos taas salaman kokonaisohjeluku on 24, niin yksitäisten päiden ohjelukujen on silloin oltava 17.

Minkähän verran tuossa salamassa oikeasti on tehoa? Oletettavasti vain 17. Vertailun vuoksi paljon halvemmassakin Canon Macro Ring Lite MR-14EX II:ssa on tehoa 14. Tuollainen tehoero ei ole kovin merkittävä – tai voihan pienemmänkin salaman teho olla väärin laskettu.

Lisäys 29.10.2015

Käyttöohjeessa http://gdlp01.c-wss.com/gds/9/0300004139/04/mr14ex-mt24ex-im5-en-es-fr.pdf salaman ohjeluvuksi väitetään jopa 26, käytettäessä yhtä välähdyspäätä. Ilmeisesti kahdella välähdyspäällä ohjeluku on tässä ohjeessa mainittu 24 – ja se 12 on joltain markkinaosastolta moneen paikkaan levinnyt ”tieto”. Mittaamallahan tuon voisi tarkistaa, jos olisi tuo salama.

Kategoria(t): kalusto, valokuvaus Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s