Kameraseuran kuvaillassa 27.10. teemana katukuvaus

mk20110526_100 mk20110527_086Viime kuvaillan jälkeen tuli pienemmällä porukalla puhe kuvaesitysten kehittämisestä. Viime kerran aihe, henkilökuvat oli selvästi monille hieman vieras ja sen vuoksi vähän kuvia, mistä valita. Kuvien karsiminen kuvaesityksestä parantaa varmaan jokaista esitystä. Omien kuvien karsiminen on kuitenkin vaikeaa ja kaikkein vaikeinta silloin, kun kuvissa on läheisiä ihmisiä. Pitää kuitenkin muistaa, että ihminen, joka ei tunne kuvassa olevaa, katsoo kuvaa vain kuvana. Myös kuvan ottamiseen nähty vaiva vaikuttaa siihen, miten kuvaaja kuvaa arvostaa, mutta katsojaan se vaikuttaa harvoin. Kannattaa valita kuvat esitykseen vaikka jo viikkoa aikaisemmin ja pudottaa sitten muutaman pois vielä viikon mittaan.

Kokeillaan ensi kerralla arvioida kuvakokonaisuuksia vähän samaan tapaan kuin kerran aiemmin arvioitiin kuvia, siis ei tyrmäten vaan kehittäen. Sehän meillä kaikilla on tavoitteena ja siihen kaikilla on aina varaa.

Osallistujamäärä on kasvanut mukavasti ja siksi rajoitetaan esitettyjen sarjojen pituus enintään 15 kuvaan. Toki voit ottaa mukaan useamman sarjan, katsotaan niitä sitten, jos aikaa jää. Laita tiedostot tikulle, tiedostojen ja hakemistojen nimissä ei saa olla erikoismerkkejä, eikä varsinkaan Å, Ä tai Ö kirjaimia. Suosituskoko kuville on 1400×1050.
Seura kokoontuu joka kuukauden kolmas tai neljäs torstai kello 18.00 (paitsi kesällä) Galleria Ratamoon Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Sisään pääsee pääovesta kello 18 asti. Myöhemmin pääsee vain takaovesta sopimalla jonkun läsnäolevan kanssa oven avaamisesta.

Syyskauden kuvailtojen alustava aikataulu ja teemat:

  • 25.8. Kesätapahtuma – kooste yhdestä kesätapahtumasta
  • 22.9. Henkilökuvat
  • 27.10. Katukuvaus – seuran oma kuvaustapahtuma etusijalla, mutta jollei pääse siihen osallistumaan, niin sitten omaan tahtiin.
  • 17.11. Kansallispuisto – kooste yhdestä kansallispuistosta oman valinnan mukaan
  • 15.12. Estetiikka – estetiikkaa on moneen makuun, kurjuuden estetiikkaa unohtamatta

Postilista samoin kuin kameraseuran Facebook-sivut sopivat hyvin yhteisten ideoiden spontaaniin suunnitteluun ja toteutukseen https://www.facebook.com/groups/451531091674172/

Jos haluat tiedotteita Jyväskylän kameraseuran toiminnasta sähköpostilla, niin liity seuran postilistalle http://lists.jyu.fi/mailman/listinfo/jyvaskylankameraseura

Kategoria(t): Jyväskylän kameraseura ry Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s