Canonilla 40 vuotta

Canonien kantaminen alkoi minulla jokseenkin päivälleen 40 vuotta sitten. Jossain vaiheessa karkasi mopo käsistä. Canon-runkoja on ollut käytössä koko ajan – yhteensä 20, pokkarit ja muut merkit siihen päälle. Objektiiveja en yritäkään laskea.

Mäntykukka, 1.8.1980

Jälkikäteen ajatellen merkin valinta oli hyvä, vaikkakin silloiset perustelut valinnalle olivatkin huonot. Canon oli silloin ainoa merkki, jossa oli ajan esivalintaan perustuva automatiikka. Sitä ominaisuutta en ole käyttänyt alun jälkeen juuri ollenkaan. Ensisijaisena automatiikkana käytän aukon esivalintaan perustuvaa.

Kiiltovalkku, kesäkuu 1984. Tällä tavoin siivottua kasvikuvaa en enää ottaisi, tosin siivous ei ole tässäkään minun tekemäni.

Canonilla on ollut hyvä ja laaja makrovalikoima, sekä TS-objektiiveja jo pitkään. Kasveja ja maisemia kuvaavalle ne ovat olleet tärkeitä. Hyviä ovat toki teletkin.

Valkovuokonpahkapikari, 20.5.1992. Sen koommin en ole tätä sientä nähnytkään.

Kerran Canon on objektiivikiinnitystä vaihtanut tällä välin. Siitä selvittiin ilman merkin vaihtoa, mutta saapa nähdä miten käy nyt, kun kiinnitys vaihtuu toisen kerran peilittömien tullessa.

Pietaryrtti kuutamolla, 31.7.1993

Kuvituksena olevat kuvat eivät ole niitä aivan ensimmäisiä, mutta vanhimpia, mitä olen jostain syystä joskus skannannut ja vienyt Lightroomin tietokantaan. Aivan alussa kuvasin mustavalkoista ja tein kaiken itse filmin purkituksesta alkaen. Aika nopeasti siirryin kuitenkin diakaudelle. Digikausi alkoi 12.4.2003.

Käenkaali, 2.6.1996

 

Kategoria(t): kalusto, kasvit, valokuvaus Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Canonilla 40 vuotta

  1. Pentti Johansson sanoo:

    Terve Make
    Pistän vielä hieman paremmaksi… 48 vuotta olen canoneita ulkoiluttanut.
    terveisin pena

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s