Kokemuksia työpajasta

Aiemmin aiheesta: Työpaja: Sommittelun keinoja valokuvauksessa

Ensimmäisen kuvaustyöpajani, aiheena sommittelun keinot, pidin viime sunnuntaina. Sää sattui oleman suurimman osan ajasta paksupilvinen ja harmaa. Kokemus oli kuitenkin positiivinen, uskoakseni myös osallistujille. Kommentteja voi laittaa tänne blogiin.

Metsä on erinomainen paikka harjoitella kameran sijoittelun vaikutusta kuvaan, kuten myös pihapiiri, jossa on monia rakennuksia ja erilaisia avautuvia näkymiä. Paikoiksi valitsin Lapinjärven aarnialueen Laukaan Hohossa ja lähellä olevan Pienmäen talomuseon Hankasalmen Niemisjärvellä, koska ilmoittautuneista osa oli Pieksämäeltä ja Varkaudesta.

Tarkoitus on vielä avata foorumi, jossa voisimme yhdessä katsella sekä kommentoida työpajassa otettuja kuvia.

Tällaisia työpajoja voisi pitää jatkossakin. Sommittelun keinojen lisäksi aiheita voisivat olla kasvi- sekä maisemakuvaus, syväterävyyden ja bokehin hallinta, luonnon valo kuvauksessa tai vaikkapa kuvankäsittely. Kuvaamista ja kuvankäsittelyä olen opettanut paljonkin mm. yliopistolla ja monessa yhdistyksessä, mutta koska kuvaamista oppii parhaiten kuvaamalla, niin tällaiset työpajat ovat parempi ratkaisu.

Kategoria(t): koulutus, valokuvaus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kokemuksia työpajasta

  1. Markku Vihava sanoo:

    Hienoa, kun sait aikaiseksi. Harmi, kun emme päässeet mukaan. Lapsenlapsen synttärikemut Outolummussa ajoivat edelle. Seuraavasta olen kiinnostunut.

    Markku

  2. tuomo123 sanoo:

    Kiitos Markulle monipuolisesta kurssista. Opin ainakin tyhjän torin arvoituksen ja kaatuvat puut. Seuraavaa kurssia odottelen innolla ja antamasi aiheet vaikuttavat mielenkiintoisilta. Ehtisi vain harjoittelemaan.
    – Tuomo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s