Kameran hihnan kiinnitys


Kamerahihnan päät useimmilla sojottavat päättömästi irrallaan. En tiedä onko asia ongelma silmälaseja käyttävillä, mutta minulla hihnan pää tapasi tökätä joskus silmään. Jotkut näkyvät kiinnittävän hihnan pään teipillä. Kymmenisen vuotta sitten mietin miten hihnan saisi fiksummin ja lopputuloksesta tuli aika siisti. Itse asiassa niin siisti, että piti vähän temppuilla, jotta näkisi kuinka hihna on pujotettu. Kiinnitystapa on osoittautunut käytännössä pitäväksi ja ongelmattomaksi.

Kategoria(t): kalusto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Kameran hihnan kiinnitys

  1. Seppo T sanoo:

    Vastaava kiinnitystapa on neuvottu useamman Nikonin manuaalissa.

  2. Olympuksen (ainakin OM-D:n) manuaalissa on sama ohje. Hyvin on hihna pysynyt kiinni. Varmaan tuntui yhtä mukavalta onnistua, kuin aikoinaan minusta, kun ihan itse onnistuin keksimään kaksipuoleisen kravatin solmun oikean tekotavan :).

  3. konkkola sanoo:

    Onpa hyvä, että löytyy ohjeista. Itse asiassa kuvan törröttävä hihna on huollon jäljiltä. Huoltoon lähtiessä hihnan pää oli piilossa. Se oli ilmeisesti huollon ajaksi jouduttu irrottamaan ja laitettu sitten takaisin. Mietin jonkun aikaa, että olisiko tuossa joku kestävyys riski, mutta sitten vaihdoin takaisin hihnan pään piiloon. Sulannollahan olisi sopiva laboratorio tämän testaamiseen.

    Ilmeisesti nuo ohjeet ovat kuitenkin aika tuoreita, koska törröttäviä hihnoja näkee niin usein – tai sitten ihmiset lukevat manuaaleja yhtä huonosti kuin minä. Vaikka todennäköisesti joku tuon on keksinyt ennen minuakin, koska idea on noin yksinkertainen – kuten useimmat hyvät ideat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s